Effectief talentmanagement

Effectief talentmanagement is een uitdaging voor veel HR-professionals en managers. In de dynamische arbeidsmarkt is het steeds lastiger om talent te herkennen, te benutten en te behouden. Wij geloven dat inzicht in talent en drijfveren de sleutel is tot het ontwikkelen van werkgelukkige professionals. Door te focussen op wat mensen goed kunnen én leuk vinden, kunnen zowel medewerkers als organisaties optimaal presteren. En dat hoeft niet moeilijk te zijn.

Neem contact op

Het belang van inzicht

Uit onderzoek blijkt dat organisaties die geen aandacht besteden aan talentmanagement meer dan twee keer zoveel kans hebben op een hoog personeelsverloop. Ook maken ze tot 50% meer kosten bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Een gebrek aan inzicht in talent kan leiden tot een inefficiënte inzet van middelen, gemiste groeikansen en lagere productiviteit.

Voor HR-professionals en managers geeft inzicht in talenten een duidelijk beeld over wie en wat je in huis hebt. Zo kun je mensen gemakkelijker op de juiste plek inzetten en krijg je meer grip op talent. Extern werven is dan niet eens meer altijd nodig. Bovendien draagt het bij aan een werkgelukkig team en het bereiken van zakelijke doelen, zoals groei en winst.

Wat brengt het jouw medewerkers?

Inzicht in talenten geeft medewerkers een passend ontwikkelpad. Medewerkers zien wat hun drijfveren en vaardigheden zijn en waarin ze nog kunnen groeien. Met passende functies en succesvolle resultaten als gevolg. Zo krijgen medewerkers de baan die écht bij ze past. Bovendien zorgt werken vanuit skills voor meer energie, motivatie en werkgeluk. En dat zorgt voor behoud van medewerkers.

Eenvoudig en snel in gebruik

Talentmanagement hoeft niet moeilijk te zijn. Met ons gebruiksvriendelijke systeem maken we talentmanagement simpel voor jou. Geen gedoe met verschillende tools, bij ons profiteer je van een integrale aanpak. Dankzij het alles-in-één platform van MyTalentBoard heb je toegang tot onze diensten voor testen, ontwikkelen en matchen. Zowel afzonderlijk als in één geïntegreerd systeem. Geen gedoe meer met verschillende tools, maar alles centraal in beheer.

De voordelen voor jouw organisatie

Door inzicht en grip op talent, maken we werkgeluk én groeiambities mogelijk.

  • ✔ Hogere productiviteit: MyTalentBoard helpt bij het inzetten van talent op de juiste plek en helpt medewerkers zich te ontwikkelen. Dat leidt tot hogere productiviteit.
  • ✔ Minder personeelsverloop: Door medewerkers te waarderen én hen de kans te geven hun talenten te benutten en te ontwikkelen, blijven ze langer bij jouw organisatie werken. Dit betekent minder gedoe en minder kosten voor het zoeken en trainen van nieuwe medewerkers.
  • ✔ Betere wervingsresultaten: Met MyTalentBoard maak je het wervingsproces eenvoudig. Je vindt mensen die echt bij je organisatie passen en over de juiste vaardigheden beschikken. Dat betekent minder fouten bij het aannemen van mensen.
  • ✔ Bespaar tijd en kosten: Ons eenvoudige talentmanagementsysteem zorgt voor efficiëntere processen en minder administratieve lasten. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan handmatige taken en ingewikkelde processen.

Onze klanten

Wat zeggen onze klanten

Bel ons op 040 – 2029361 of plan vandaag nog een gratis demo!Neem contact op
MyTalentBoard maakt talentmanagement eenvoudig voor (HR-)managers. Met ons talentmanagementsysteem bieden we diensten voor het testen, matchen en ontwikkelen van medewerkers. Zo helpen we organisaties om inzicht en grip te krijgen op talent.